Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Restaurant Poort van Loon krijgt Toegankelijkheidssticker!
11 Januari 2019
Onlangs werd door het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) de Toegankelijkheidssticker uitgereikt aan Restaurant “Poort van Loon” .
Dit restaurant is in het voorjaar geopend en is te vinden aan de Overloonseweg 10A in Vierlingsbeek, vlak bij de snelweg A73.
Voorafgaand aan deze uitreiking was er een schouw door enkele leden van de commissie Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid en uitgankelijkheid van het Platform Gehandicapten Sint Anthonis.
De uitbater van Poort van Loon is een goede bekende van het PGSA. Al diverse keren eerder was er een samenwerking.
Het PGSA was dan ook aangenaam verrast toen zij het verzoek kreeg om het restaurant te beoordelen op toegankelijkheid.
Bij een dergelijke schouw wordt met name gekeken of er goede voorzieningen aanwezig zijn voor mensen met beperkingen. Dat betekent o.a. zo veel mogelijk drempelloos, brede deuren, goede verlichting maar ook functionele en praktische inrichting en voldoende beweegruimte. Hiernaast wordt gekeken naar veiligheidsaspecten zoals nooduitgangen, noodverlichting etc. En niet te vergeten de speciale parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Vlak bij de ingang zijn maar liefst 3 AGP’s (Algemene Gehandicapten Parkeerplaats) aanwezig.
De commissie constateerde dat deze restauranthouder het erg belangrijk vindt dat iedereen gebruik kan maken van dit restaurant. Zij is dan ook vol lof over dit toegankelijke restaurant
De welverdiende toegankelijkheidssticker op de ingangsdeur laat zien dat op deze locatie iedereen welkom is en mee kan doen.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: