19 sep, 13:11
Nieuws

Tweede verdachte aangehouden in moordzaak Johan van Boxtel

De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte aangehouden in de moordzaak van Johan van Boxtel. Hij werd zes jaar geleden doodgeschoten voor zijn huis aan de Memlincstraat in Eindhoven. De verdachte is een 42-jarige man uit Eindhoven. Hij werd aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Grave. Vorige week werd ook een 35-jarige verdachte uit Geldrop aangehouden.

Johan werd op 7 mei 2017 vermoord. Twee personen hadden hem opgewacht bij zijn huis en schoten hem van dichtbij dood, nadat hij zijn auto had geparkeerd. Een verdachte werd niet gevonden. Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. De familie van de destijds 32-jarige Johan besloten daarom 75.000 euro uit te loven voor de gouden tip in de zaak. Dat was bovenop de beloning van 20.000 euro die justitie destijds beloofde.

Een doorbraak kwam er niet. Tot vorige week. De politie heeft het onderzoek naar de moord onlangs nieuw leven ingeblazen, omdat ze nieuwe informatie binnen had gekregen. Vorige week maandag werd daardoor de verdachte uit Geldrop aangehouden.

Een tweede verdachte werd sindsdien nog gezocht. Op camerabeelden van de moord was namelijk te zien dat er minstens twee mensen bij betrokken waren. Een speciaal rechercheteam deed verder onderzoek. Dat leidde uiteindelijk tot de tweede verdachte, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Toen hij werd aangehouden, zat hij volgens de politie nog vast in de PI in Grave 'vanwege een ander onderzoek'.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten
De politie sluit niet uit dat meer mensen worden aangehouden. Mensen die meer weten over de moord, worden opgeroepen om zich te helpen. "De kleinste details kunnen ons al helpen."

Wiethandel
Van Boxtel hield zich bezig met wiethandel. Hij werd ook veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. De politie heeft eerder aangegeven dat de aanleiding voor de moord in het criminele milieu wordt gezocht.

LEES OOK:

Moord op Johan van Boxtel: na zes jaar is er een verdachte opgepakt

Doorbraak in moordzaak: familie Johan van Boxtel is 'emotioneel en blij'

Wanhopige familie van doodgeschoten Johan van Boxtel verhoogt beloning


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »