04 feb, 12:53
2019
Nieuws

Astrantia hard onderuit in Grave, HRC verliest van koploper

Vanuit een ijskoud kleedlokaal begon Astrantia prima aan de wedstrijd, maar de goede start kreeg geen vervolg.

(Bron: website Astrantia, foto Marieke Lemmen)

Zo was de eerste kans voor Astrantia, een kopbal werd over de lat getild door de doelman. Daarna zwakte het spel af en kwam Grave beter in de wedstrijd, dat het met rust pas 1-0 was, was te danken aan doelman Van Tilburg. Na rust kwam Astrantia vrij snel op 2-0 achter en was de wedstrijd gespeeld. Dat de eindstand slechts 4-0 was, was wederom de verdienste van doelman Van Tilburg.

Zware nederlaag HRC

Het was al snel duidelijk op Sportpark de Alverman in Afferden, het zou een moeilijke middag worden voor HRC ’27 tegen de koploper in de vijfde klasse VV Holthees-Smakt. Na een half uur hadden de gasten al een 0-3 voorsprong en wist alleen Tijn Trump kort voor rust tegen te scoren.

Na de pauze werd het snel 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld totdat Kenny Franken het op zijn heupen kreeg en tweemaal doel trof voor HRC. Daarna leek het nog een wedstrijd te worden maar de gasten scoorden in de slotfase nog twee keer en zo werd de eindstand 3-6.