Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Theehuis Ons Truuske krijgt Toegankelijkheidssticker!
19 Juli 2018
Onlangs werd door het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) de Toegankelijkheidssticker uitgereikt aan Theehuis “Ons Truuske”, In Stevensbeek.
Theehuis Ons Truuske is in het voorjaar geopend en is te vinden aan de Lactariaweg nr. 5 in Stevensbeek. Voorafgaand aan deze uitreiking was er een schouw door enkele leden van de zgn. commissie Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid en uitgankelijkheid van het PGSA.
Bij een dergelijke schouw wordt met name gekeken of er goede voorzieningen aanwezig zijn voor mensen met beperkingen. Dat betekent o.a. zo veel mogelijk drempelloos, brede deuren, goede verlichting maar ook functionele en praktische inrichting en voldoende beweegruimte. Hiernaast wordt gekeken naar veiligheidsaspecten zoals nooduitgangen, noodverlichting etc.
De commissie constateerde dat de eigenaren van het theehuis het erg belangrijk vinden dat iedereen gebruik kan maken van het theehuis. Zij zien het niet alleen als een horecagelegenheid maar ook als een sociaal ontmoetingspunt. Juist voor mensen met een beperking ligt eenzaamheid snel op de loer. Hier kunnen zij gemakkelijk terecht en anderen ontmoeten. Wij vinden dit, zeker in een kleine kern als Stevensbeek, echt een toegevoegde waarde.
Het PGSA is erg blij met dit initiatief en waardeert het zeer dat iedereen bij Ons Truuske terecht kan voor een kopje koffie of thee.
Het plakken van de welverdiende toegankelijkheidssticker op de ingangsdeur laat zien dat op deze locatie iedereen welkom is en mee kan doen.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: