Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Baas blijven over je eigen geld!
26 Februari 2018
Het Platform Gehandicapten Sint Anthonis organiseert een tweede bijeenkomst die in het teken staat van het beheren van je eigen geld of voor dat van iemand anders.
In oktober organiseerde het PGSA de bijeenkomst “Samen aan tafel” in Wanroij. Bezoekers werden daar door diverse partijen voorgelicht over allerlei zaken die te maken hebben met je eigen geld beheren. Ondersteunende partijen hierbij waren toen Notaris Teeuwen uit Boxmeer, Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen K&K Bewindvoering Boxmeer en de WMO ambtenaar van de gemeente.
Vanwege het grote succes willen wij dit in de hele regio aanbieden.
Op 10 maart aanstaande is er daarom in de regio Gennep een zelfde bijeenkomst met als titel “Regie in eigen hand “.
Ook hier gaat het over dezelfde onderwerpen: Wie regelt mijn geldzaken als ik het zelf niet meer kan? Hoe regel ik dat op een goede manier Kan ik hulp krijgen van de gemeente. Wat kan mijn bank voor mij betekenen. Welke hulpmiddelen zijn er zoal? Hoe zit het met erf- en schenkingsrecht etc.
Mijn enigste kind heeft een ernstige beperking, wie regelt straks zijn/haar zaakjes.
Op een laagdrempelige wijze en met heldere toelichting komen allerlei geldzaken aan de orde.
Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die voorlichting wil, voor mantelzorgers, naaste familieleden, medewerkers van zorginstellingen. Kortom voor iedereen die voorlichting wil op dit gebied.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het PGSA met medewerking van Ouderen Organisatie Gennep en ondersteunende partijen. Voor u als bezoeker is het helemaal gratis.
De bijeenkomst op 10 maart start om 9.30 uur. Locatie is : Het Trefpunt, Kerkstraat 31 in Milsbeek.
Omstreeks 12.30 uur loopt het programma ten einde.
Deze bijeenkomst is natuurlijk ook toegankelijk voor geïnteresseerden uit de regio Land van Cuijk die wellicht de vorige bijeenkomst gemist hebben.
Aanmelding is niet verplicht. Voor meer info over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Corrie Schilderink tel 06 2340 4489
,
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: