31 mei, 17:00
2020
Nieuws

Musea mogen vanaf morgen eindelijk hun kunstschatten weer tonen

Net als de horeca, de theaters en de bioscopen zijn de Brabantse musea wekenlang dicht geweest. Maar vanaf pinkstermaandag mogen ze weer open. Maar wel op afspraak en reserveren is verplicht. En wat zijn zoal de schatten die de musea al die tijd verborgen moesten houden?

Het Textielmuseum in Tilburg heeft van de nood een deugd gemaakt. Ze zijn een samenwerking aangegaan met kunstenares Yamuna Forzani. Ze hebben onlangs werk van haar gekocht en samen zijn ze tot draagbare coronakunst gekomen. Ze heeft mondkapjes ontworpen, die door de 3D-breimachines van het museum worden gemaakt. Via de webshop zijn ze vanaf maandag ook te koop.

Ets van Rembrandt
Ook Museum Krona in Uden mag maandag beperkt en op afspraak de deuren openen. Eindelijk mogen ze daar de pas ontdekte ets van Rembrandt laten zien. Die werd net voordat de coronacris uitbrak ontdekt in het tv-programma 'Tussen Kunst en Kitsch', waarvan de opnamen in het museum plaatsvonden.

Werken van Lucas Gassel
Het Helmond Museum heeft er lang over gedaan, maar eindelijk mochten ze verzamelde werken van Helmonds bekendste kunstenaar, Lucas Gassel, laten zien. Maar het was alsof de duvel ermee speelt. Net toen de tentoonstelling open kon, sloeg corona toe en moesten de deuren weer dicht. Weg bijzondere tentoonstelling, die tot eind mei te zien zou zijn.

Maar ook hier goed nieuws. Het museum mag de werken nu langer in bruikleen houden en de tentoonstelling is tot eind augustus te zien. Maar ook hier geldt, bekijk de website voor je gaat en maak een afspraak.

LEES OOK:

Geen Efteling-achtige taferelen, maar ook Noordbrabants Museum heeft al online reserveringen binnen


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »