19 mrt, 23:15
Nieuws

Matthijs won twee ton in Postcodeloterij maar dat had 2 miljoen kunnen zijn

Matthijs uit Grave won zondagavond 244.000 euro in Postcode Loterij Miljoenenjacht. Hij liet verschillende biedingen voor zijn gouden koffertje aan hem voorbij gaan en drukte uiteindelijk bij het bedrag van ruim twee ton op de rode knop. Nog niet wetende welk geldbedrag er werkelijk in zijn eigen koffertje zat.

Matthijs is in het dagelijks leven hovenier, in totaal mochten vijftig mensen uit Grave naar de spelshow om kans te maken op een finaleplek. Hij wist alle kandidaten weg te spelen en kwam uiteindelijk naast Linda de Mol aan de desk terecht. Hij koos een koffer met daarop nummer acht. Maar welk geldbedrag erin zat, wist hij op dat moment nog niet.

Gokken
Matthijs' vrouw Sabrina zat ter ondersteuning in de zaal en moest regelmatig billenknijpen als haar man weer een gokje waagde. Want lefgozer Matthijs bleek niet bang. De fictieve bank deed als eerste een bod van 66.000 euro voor zijn koffertje, daarna 64.000 euro. Het bedrag liep vervolgens op tot 139.000 euro, wat Matthijs nog niet kon bekoren. Daarna zakte het bod naar 134.000 euro.

Ook daar ging hij niet in mee, wat betekende dat hij nog twee koffers moest openen. Op dat moment had hij naast wat lage geldbedragen nog twee hoge bedragen over: 500.000 euro en 2 miljoen. Uiteindelijk resulteerde zijn gok in een bod van 244.000 euro in ruil voor zijn koffer: nummer acht. Hij gaf de rode knop een rammel en confetti dwarrelde traditiegetrouw neer.

Matthijs bleek zijn koffer achteraf te vroeg verkocht te hebben. Want in zijn eigen gekozen koffer zat namelijk 2 miljoen euro. "Maar ik denk dat ik hier ook leuke dingen van kan doen", reageerde hij nuchter. Hij gaat het geld gebruiken voor een aanbouw aan zijn huis en hij wil graag op reis met zijn vrouw en kinderen.

Welk bedrag in de koffer?
In de spelshow kiest de kandidaat uit 26 koffers één koffer voor zichzelf. Daarna moet diegene in iedere ronde een paar van de 25 overgebleven koffers openen, waarna de deelnemer in onderhandeling gaat met 'de bank'.

Zo lang hij de koffers met de meest hoge bedragen niet gekozen heeft, bestaat er een kans dat hij zelf een koffer met zo'n hoog geldbedrag heeft. En zal de bank hem dus een beter bod doen voor zijn koffer. Slaat de kandidaat het bod af, dan moet hij de volgende ronde meer koffers openen. Tot het einde toe is de vraag: welk geldbedrag heeft hij in zijn koffer?


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »