10 jan, 14:35
Nieuws

Martijn en hoogzwangere Sylvie zijn het eerste bruidspaar in Land van Cuijk

Een bijzondere dag voor Martijn en Sylvie Derks uit Escharen. Sowieso al omdat ze maandagochtend gingen trouwen, maar ook omdat ze de eerste waren in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk. Dat vinden zij en ook burgemeester Wim Hillenaar best bijzonder.

Het was niet per se de planning om nu al te trouwen zegt Sylvie, die tot maandagochtend nog Verheijen van haar achternaam heette. Maar ze is op dit moment 32 weken zwanger. "Daarom dachten we: laten we nu maar gaan trouwen dat scheelt weer voor de kleine straks."

Met die gedachte had het echtpaar geen idee dat ze de eerste zouden zijn in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk. "Ja, dat is eigenlijk ook best wel bijzonder", voegt Martijn er aan toe.

Martijn en Sylvie hebben op maandagochtend alleen allebei hun ouders meegenomen. In de voormalige raadzaal van Cuijk staan maar zes stoelen klaar. "We houden het klein, later hopen we nog een feest te geven."

Omdat het de eerste bruiloft in de prille gemeente, is verbindt de burgemeester het stel zelf in het echt. "Normaal is het niet gebruikelijk dat de burgemeester dat doet", voegt Hillenaar daaraan toe.

Het bruidspaar wordt ook door de gemeente in het zonnetje gezet. "We hebben een speciaal chocoladehart, uiteraard bloemen en omdat Sylvie zwanger is, hebben we een speciaal Land van Cuijk-rompertje", zegt Hillenaar.

Land van Cuijk is een fusiegemeente tussen gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave. Per 1 januari dit jaar zijn ze verder gegaan onder een vlag. De gemeente telt ongeveer 90.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Brabant.

ZIE OOK:

Land van Cuijk nieuwe naam van fusiegemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis

Meerderheid Mill en Sint Hubert wil opgaan in nieuwe gemeente Land van Cuijk

Verkiezingen: CDA wint in Land van Cuijk


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »