06 nov, 20:58
2020
Nieuws

Jong PSV is te sterk voor FC Den Bosch en Helmond Sport speelt op valreep gelijk

NAC Breda heeft in Maastricht een einde gemaakt aan een reeks van nederlagen. De Bredase ploeg versloeg MVV Maastricht met 4-1. FC Den Bosch moest vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie buigen voor Jong PSV. De Eindhovenaren versloegen de Bosschenaren in eigen huis, 1-2. Helmond Sport sleepte tegen NEC in de slotfase een punt binnen.

FC Den Bosch in eigen huis onderuit tegen Jong PSV
Een gemakkelijk combinerend Jong PSV kwam goed uit de startblokken tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren kwamen zelfs in negende minuut op voorsprong door een treffer van Fodé Fofana. Veel kon de thuisploeg daar nog niet tegenover stellen. Pas in de slotminuten kreeg Romano Postema een goede kans om de te scoren, Het schot werd goed gepareerd door keeper Mark Spenkelink.

Een kwartier na rust vergrootte opnieuw Fodé Fofana de voorsprong, 2-0. De thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Romano Postema zorgde van dichtbij voor de aansluitingstreffer. Kort voor tijd was de ingevallen Moreo Klas nog het dichtst bij de gelijkmaker.

Helmond Sport in de slotfase naast NEC
Helmond Sport verraste de Nijmegenaren door al in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong te komen. Jelle Goselink was doeltreffend. NEC ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft maakte Terell Ondaan gelijk. Daarna kreeg de thuisploeg nog kansen om op voorsprong te komen, maar die treffer die viel niet.

Twee minuten na rust was het wel raak voor NEC. Bart van Rooij zette de thuisploeg op 2-1. Lance Duijvenstijn kreeg daarna een uitgelezen kans op de gelijkmaker voor de Helmonders, maar zijn schot ging voorlangs. Kort daarna hield keeper Stijn van Gassel zijn ploeg met een fraaie redding in de wedstrijd. Een belangrijke redding want tien minuten voor tijd schoot Karim Loukili uit een vrije trap Helmond Sport op gelijke hoogte, 2-2. Daarna had Orhan Džepar de pech dat zijn inzet tegen de paal belandde.

NAC Breda maakt einde aan slechte reeks en wint ruim van MVV Maastricht
NAC Breda heeft vrijdagavond de wedstrijd tegen MVV met 4-1 gewonnen. Halverwege de eerste helft kwamen de Maastrichtenaren op een 1-0 voorsprong. Uit corner belandde de bal voor de voeten van Koen Kostons die daar wel raad mee wist. Nog geen twee minuten later was het weer gelijk. NAC-verdediger Colin Rösler werd vastgehouden in het strafschopgebied. Sydney van Hooijdonk verzilverde de penalty, 1-1. Vijf minuten voor rust kwamen de Bredanaars zelfs op voorsprong door een doelpunt van Huseyin Dogan, 1-2.

NAC begon voortvarend aan de tweede helft. Vanaf de aftrap maakte Lex Immers het derde Bredase doelpunt. De thuisploeg zette daarna wel meer druk op Bredase verdediging, maar gescoord werd er niet. In blessuretijd schoot invaller DJ Buffonge met een fraaie boogbal de 4-1 eindstand op het scorebord.

Lees het hele bericht van Omroep Brabant »