23 apr, 20:48
2021
Nieuws

Helmond Sport beslist derby tegen FC Eindhoven in blessuretijd

Helmond Sport heeft de derby tegen FC Eindhoven met 1-0 gewonnen. De enige treffer viel in blessuretijd en kwam op naam van Alec van Hoorenbeeck.

Voorafgaande aan de derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven werd de spelersbus van de bezoekers uitgezwaaid door hun supporters. Onder een erehaag van rook en vuur moest de chauffeur de weg naar Helmond zien te vinden.

In de eerste helft kreeg FC Eindhoven twee goede kansen. Jasper Dahlhaus schoot een goede mogelijkheid in het zijnet en Iker Pozo omspeelde Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel, maar kreeg de bal niet in het doel. De thuisploeg creëerde minder kansen. In de slotminuten van de eerste helft schoot Lance Duijvensteijn nog wel rakelings voorlangs het doel van FC Eindhoven.

Kort na rust kregen de Eindhovenaren nog de beste kans op een treffer. Het schot van Mitchel van Rosmalen belandde tegen de paal. In blessuretijd kopte Alec van Hoorenbeeck een corner binnen en maakte het winnende doelpunt, 1-0.

Lees het hele bericht van Omroep Brabant »