21 sep, 19:25
Nieuws

Boeren kunnen de Maas bij Grave weer oversteken met veerpont

Goed nieuws voor de boeren op de grens tussen Brabant en Gelderland bij Grave. Nadat de John S. Thompsonbrug eerder dichtging voor zwaar verkeer, komt er woensdag een alternatieve verbinding over de Maas. Een veerpont zal tractoren gaan vervoeren.

De alternatieve route over het water kon voor de boeren niet snel genoeg komen, want het is oogsttijd. Sinds 29 juli is de brug bij Grave dicht voor verkeer dat zwaarder is dan tien ton. Omrijden is voor de tractoren een behoorlijke lange route. Daarom stuurt Rijkswaterstaat veerboot Christoffel 1 naar Grave.

De boot heeft lange tijd stilgelegen en wordt dinsdag eerst uitvoerig getest. Als alles werkt, kunnen tractoren vanaf woensdag mee varen. Volgens boerenbelangenvereniging ZLTO gaat het om circa veertig tractoren per dag die moeten oversteken.

Geen afspraak nodig
Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat kunnen boeren gewoon richting de pont rijden zonder afspraak. De schipper zal overigens alleen landbouwvoertuigen gaan vervoeren. Zware vrachtwagens zullen moeten omrijden zolang de werkzaamheden aan de Thompsonbrug worden uitgevoerd. Voor openbaar vervoer geldt voorlopig een passagierslimiet van zeventien personen.

Hoe lang de werkzaamheden aan de brug duren, is nog niet bekend.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »