Beukenlaan 8, 5363 RA, VELP N.Br.

Kinderboerderij Velp

Welkom op de pagina van Stichting Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. Op deze pagina kun je allerlei informatie vinden over onze kinderboerderij en haar bewoners, voor meer informatie ga naar onze website.

De Kinderboerderij is gerealiseerd door de medewerking van vele vrijwilligers en diverse sponsoren (zie “sponsoren”). De St. Jozefburcht is mede gefinancierd door de kinderen van de St. Jozefschool uit Velp door middel van een sponsorloop. Op 16 maart 2013 hebben een aantal vrijwilligers van de Lionsclub LvC en Overmaze in het kader van NLdoet een vlindertuin met wandelpad aangelegd en een insectenhotel gebouwd (zie foto’s).

Op werkdagen werken er cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking met ondersteuning van begeleiders van Dichterbij. Ze wonen veelal in woningen van Dichterbij in Velp en omgeving. Daarnaast werken er ook cliënten die nog thuis wonen en cliënten die een arbeidsverleden hebben en nu door allerlei omstandigheden in een arbeidsintegratietraject zitten. Voor hen is het vooral een leer/werkplek die mogelijk kan leiden tot een vervolgstap binnen de reguliere arbeidsmarkt (zie cliënten). In de weekenden nemen de vrijwilligers het werk van Dichterbij over. Verder zijn er een aantal vrijwilligers actief met klussen, educatie, enz. (zie vrijwilligers).

Met IVN afdeling Grave is een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Zij gaan de educatie verzorgen voor de bovenbouw en het middelbaar onderwijs. Voor de onderbouw hebben onze eigen vrijwilligers een programma opgesteld. Alle basisscholen uit de Gemeente Grave en omgeving zijn welkom op onze kinderboerderij. Hier kunnen zij kennis maken met de boerderijdieren en de natuur. Voor buiteneducatie is een zitkuil aangelegd en rondom de kinderboerderij gaat IVN een belevingsbos aanleggen. (zie over ons)

Leuk dat je onze pagina bezoekt, we zien je ook graag bij ons op de boerderij!Kinderboerderij Velp