zondag 15 okt
Ga je mee paddenstoelen zoeken? Beukenlaan 6, Velp N-Br.
Van:
zondag 15 okt 2017
10:30
Tot:
zondag 15 okt 2017
12:30
Beukenlaan 6, Velp N-Br.

Ga je mee paddenstoelen zoeken?

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Zondag 15 oktober houdt IVN Grave een paddenstoelenwandeling op landgoed Mariëndaal in Velp. Volwassenen en kinderen kunnen dan met ervaren paddenstoelenkenners op zoek naar de mooiste paddenstoelen. De wandeling start om 10.30 uur op het parkeerterrein bij de St. Jozefschool aan de Beukenlaan 6 in Velp en duurt tot ongeveer 12.15 uur.

Herfst op Mariëndaal
De herfst is het ideale jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er dan in alle mogelijke vormen en kleuren. En omdat de wandeling plaats vindt op een landgoed met oude bomen is de kans groot dat je heel veel soorten paddenstoelen ontdekt.
Hebben we te maken met een plaatjeszwam of een buisjeszwam? Met een spiegeltje kun je dat heel mooi bekijken.

Iedereen, die meer wil weten over paddenstoelen, kan aan de wandeling meedoen; ook voor kinderen is het een leuke speurtocht. De wandeling gaat over bospaden en over verharde paden en is ook geschikt voor mensen met een rolstoel. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Tip: neem een spiegeltje mee. Daarmee kun je de onderkant van een paddenstoel bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?


Bekijk op kaart