30 jan, 09:38
2018
Nieuws

Achates pakt zwaarbevochten zege tegen SES

Na een winterstop met twee ruim gewonnen oefenwedstrijden tegen 3e klasser Stormvogels’28 (5-0) en 5e klasser Gassel (1-4) is Achates de competitie hervat met een overwinning tegen SES Langeboom. Achates stond door een tweede gele kaart van Jos Hendrix al vroeg in de wedstrijd nog maar met 10 man op het veld. Het veld op De Niersvallei was wat lastig te bespelen, maar combinatiespel was zeker niet onmogelijk. De aftrap werd vandaag verricht door nieuwe prins van de Maskotters Piet III. SES krijgt al heel snel een kans, spits Joey Voermans schiet echter wild over uit de volley. Jos Hendrix krijgt van dichtbij een mogelijkheid bij een afvallende bal maar ramt de bal over, kort daarna krijgt Hendrix zijn eerste gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding op het middenveld. Na een half uur spelen komt Achates op voorsprong, een voorzet van Paul Toonen komt via JP ten Haaf bij Taleb Sarkouk. Hij schuift de bal onder keeper Jon de Klein door: 1-0. Daarna is Paul Toonen dichtbij de 2-0, zijn vrije trap wordt echter stijlvol door Jon de Klein tot corner verwerkt. Vlak voor rust is er een duel rond de middenlijn waarbij Jos Hendrix hard maar fair de bal wegwerkt, de SES speler gaat met veel geschreeuw naar de grond en scheidsrechter Makaloski (die verder een redelijke pot fluit) geeft onnodig een tweede geel en dus rode kaart aan Hendrix. SES heeft dan voor rust al twee keer noodgedwongen moeten wisselen.

Na de rust moet Achates dus met een man minder verder en schuift JP ten Haaf vanuit de spits een linie terug. Trainer Van de Venn laat zijn manschappen inzakken en probeert gevaarlijk te worden door de onvoorspelbaarheid van Paul Toonen en snelheid van Jelle Hendriks voorin. In de 66e minuut ziet Achates keeper De Jager – inmiddels met getaped rugnummer 1 – zijn collega aan de overkant in de fout gaan. Jelle Hendriks speelt zijn man uit en geeft voor. Daar staat Paul Toonen eigenlijk niet goed opgesteld maar heeft Achates alle geluk van de wereld dat keeper Jon de Klein de bal precies bij hem in de voeten tikt. Voor Toonen is het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te schieten. Bij een rommelige situatie kan Achates de bal niet goed wegwerken en valt de bal voor de voeten van invaller Steef Hendriks die compleet vrijstaand kan binnentikken. In het laatste kwartier blijft Achates overeind en blijft het geconcentreerd inzakken en verdedigen.